TP 12722

rebox

New member
update: vandaag 4200 open gehad maar het moederbord is helemaal anders dan bij de 8000/9000. De oplossing met de Elko's werkt dus niet op de 4200.
Box met problemen verwisseld met die van de slaapkamer (ook een 4200) en daar werkt hij perfect en die van de slaapkamer geeft hetzelfde probleem als die andere daarvoor.

Raar...
 

Seniorsatter

New member
Je gebruikt twin of quad lnb's ?.
Wissel ze eens om, heb je dan het probleem niet, is waarschijnlijk de (originele) lnb naar de vaantjes.
 

rebox

New member
@seniorsatter,
Bedankt voor je reactie. Ik gebruik een single LNB met een DG240S motor. De disk is een 78cm Triax dish.

Persoonlijk denk ik niet dat de LNB stuk is want op mijn andere Rebox 4200 en 4000 ontvangers heb ik het probleem niet. Als ik ze onderling verwissel blijft het probleem enkel bestaan op de TV in de keuken. In alle andere kamers werken de ontvangers perfect. Alle ontvangers hebben hun eigen kabel tot de schotel, er zitten dus geen splitter tussen. Trouwens signaal sterkte is steeds rond de 95%.

Verbeter mij als ik mis ben, maar:
1) mocht de LNB stuk zijn moest ik het probleem toch hebben op alle ontvangers?
2) moest het H/W zijn in de box zou ik het probleem toch meenemen naar een andere kamer als ik de ontvanger switch?
3) S/W sluit ik ook uit want ik heb gisteren alle mogelijke Octagon versies uitgetest maar het probleem blijft hetzelfde. Ik heb zelfs een volledige clean en recover gedaan van de oorspronkelijke Rebox S/W maar ook dat hielp niet.
4) zowel de 4000 als de 4200 zijn full HD ontvangers, die moeten dus overweg kunnen met de overschakeling van qpsk naar 8psk, anders zouden alle ontvangers het probleem hebben.
5) Kabelverlies sluit ik ook uit want de 4200 in de slaapkamer staat 5 meter verder van de disk af en die werkt perfect.
6) Verschillende H/W versies van ontvangers kan ik ook uitsluiten want de 3 Rebox 4200 serienummers volgen op elkaar en het is de hoogste nummer die problemen geeft.

Voorlopig blijft het een raadsel...
 

rebox

New member
Dit is toch niet te snappen.
Gisteren om 13:00 uur zet ik de TV in keuken aan en is het probleem op de TP12722 (Vlaamse zenders op 19.2) er nog. Om 18:00 uur zet ik de TV weer aan en is er storingsvrij beeld op de TP12722 ?!?
 

rebox

New member
Prima opmerking Timo. Stof tot nadenken...
Zou het kunnen dat een shielded twisted cat5 netwerkkabel en / of een 75 Ohm shielded coax antennekabel invloed hebben op de 75 Ohm shielded coax kabel van de satelliet?
Normaal gezien zou ik zeggen van niet, maar de radio antenne en netwerkkabel hingen inderdaad over de coax kabel van de ontvanger en die zijn alle twee verplaatst geweest.
Ik ga het niet proberen te reconstrueren want wie weet welke geesten ik daarbij weer oproep :lol:
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
E slecht ontvangst op 12722 SAB Sky 4800 mini 4
Similar threads

Bovenaan